Megint egy ateista blog

"Nézd meg azt a sok szörnyűséget...! Isten nem létezhet."

2016. szeptember 01. 23:17 - Csak Egy Makett

Ezt a logikai hibát előszeretettel veséztük ki hittanórákon. Ez volt az ateisták "legklasszabb" érve, amit olyan jól ki lehetett nevetni. Mert hiszen ott van a

Szabad akarat

és hát emiatt van a rossz. Mert ha Isten nem engedné meg a rosszat, akkor nem volna szabad akaratunk, de Isten jó és megengedi, hogy rossz dolgokat is művelhessünk. Hát ezért.

Meg azért is van rossz, mert

Isten megbüntet minket a bűneinkért

Akik rossz fát tettek a tűzre azok magukra vonják Isten haragját. Őket pedig (és ártatlan szomszédaikat) földrengésekkel, természeti katasztrófákkal sújtja (főleg ha a bűnük az, hogy lemezek találkozásának ütközési zónáiban élnek). Meg méginkább háborúkkal. Tehát

Isten megbüntet minket más emberek rosszakaratával

Tehát akkor őket Isten azért irányítja, azért veszi el a szabad akaratukat, hogy nekünk rossz legyen és magunkhoz térjünk szabad akaratunkból.

Most már mindent értek

majdnem.

Jaj, megvilágosodtam!

Isten útjai kifürkészhetetlenek és felfoghatatlanok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megegyateista.blog.hu/api/trackback/id/tr1411670260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása